ESF energie support flakkee

druk + print, logo + huisstijl

ESF ENERGIE SUPPORT FLAKKEE
Stefan Nipius, eigenaar van ESF is niet alleen energieconsulent, hij verzorgt ook energielabels bij gebouwen, geeft energieadvies, coördineert inkoop en contracten, weet alles van verlichting en besparing.

Stefan heeft nagedacht over de uitstraling van zijn nieuwe ESF voordat hij de studio inschakelde om het uit te laten voeren. Met wat voorbeelden in meerdere kleuren van het beeldmerk, samen met de naam er strak onder, was hij tevreden.

Het enige nadeel aan het beeldmerk was dat het icoon geen betekenis had. Het was een prachtig goudkleurig teken maar het refereerde jammergenoeg nergens naar. Niet naar energie, niet naar de dynamiek waarmee Stefan in Vlissingen aan de slag gaat. Het had weinig zin om dit voorstel verder uit te werken.

Stefan realiseerde dat zodra er geen herkenbaarheid in het logo optreed en je geen kernwaardes herkent die je terug ziet komen in het beeldmerk, het min of meer een verloren zaak is.

Gelukkig zag Stefan dat er werk aan de winkel was. Met een aantal ideeën waarbij ik het kleurpallet van het energielabel in m’n achterhoofd heb gehouden ben ik aan de slag gegaan. Omdat Stefan werkt vanaf het eiland Goeree wilde hij het silhouette van dit eiland via een soort watermerk terug laten komen in het ontwerp.

Door gebruik te maken van kleuren uit het energielabel zie ik in dit beeldmerk een soort kolom met energie dat vastligt in deze vorm. En dat is precies waar Stefan zich ook mee bezig houdt; besparing en advies.

Ontwerp: logo, visitekaartjes en templates voor brief- en factuurpapier.

Laatste projecten

ilumio

TU Delft