RT Praktijk Hulp met Leren

druk + print, logo + huisstijl

RT PRAKTIJK HULP MET LEREN
‘De basisschooltijd moet voor een kind een leuke en onbezorgde tijd zijn’, vindt leerkracht en remedial teacher Charlotte Gelauff-Sas. Daarom helpt zij kinderen graag om het plezier in het leren weer terug te krijgen. Sinds 2017 heeft ze haar eigen Remedial Teaching-praktijk en met een frisse nieuwe uitstraling was starten hiermee geen enkel probleem!

Nadat ik met Charlotte alle wensen had doorgenomen over de nieuwe uitstraling kwam ik tijdens het gesprek erachter dat het logo zeker geen uitbundig en opvallende uitstraling moest krijgen, ondanks dat ze toch met kindjes aan de slag gaat die doorgaans van felle kleuren en grappige vormen houden.

Het paste veel beter bij haar als de uitstraling in balans zou staan met luchtige schoolelementen samen met het juiste gevoel dat het font (lettertype) bij je oproept. Een serieuze letter met schreef*, dit past goed bij educatie, maar toch met een flexibele boog bij ieder teken. Precies het kopje-thee-en-vertel-eens-gevoel waarmee Charlotte te werk gaat.

*Schreef = Een schreef is het lijntje dat bij de letters van bepaalde lettertypen als afsluiting dwars op de uiteinden van de letterlijnen staat, denk aan fonttype Times.

Ontwerp: nieuw logo, visitekaartjes

Laatste projecten

ilumio

TU Delft